Kapstokhaken ophangen: een praktisch stappenplan

In een goed georganiseerde entree is een kapstok onmisbaar. Kapstokhaken bieden een handige en stijlvolle manier om jassen, tassen en andere accessoires netjes op te bergen. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of voor het eerst kapstokhaken gaat ophangen, dit stappenplan helpt je om dit klusje met gemak te klaren en je entree te upgraden. We zullen de onderstaande lijst kort toelichten.

  1. Zorg voor het juiste gereedschap
  2. Kies de juiste plek
  3. Meet en markeer de positie
  4. Boor de gaten
  5. Hang de kapstokhaken op
Kapstokhaken ophangen

1. Zorg voor het juiste gereedschap

Als eerste stap is het handig om ervoor te zorgen dat je het juiste gereedschap bij de hand hebt. Je hebt een boormachine met bijbehorende boorbits, pluggen, schroeven, een schroevendraaier, een potlood (of stift) en een waterpas nodig. Bij de meeste kapstokhaken op onze website worden de schroeven meegeleverd. Uiteraard heb je ook kapstokhaken nodig! Kies de haken die bij jou passen.

2. Kies de juiste plek

Voordat je begint met het ophangen van de kapstokhaken, kies je de ideale locatie. Denk na over de beschikbare ruimte en zorg ervoor dat de kapstokhaken gemakkelijk toegankelijk zijn. Een centrale plek in de entree, zoals naast de deur of tegenover een spiegel, werkt meestal goed. Tips nodig voor het bepalen van de juiste hoogte? Bekijk dan deze blog.

3. Meet en markeer de positie

Gebruik een meetlint om de juiste positie van de kapstokhaken te bepalen. Meet de gewenste hoogte van de haken en markeer de boorgaten met een potlood. Zorg ervoor dat de markeringen waterpas zijn, zodat je kapstokhaken recht (naast elkaar) hangen. Houd de haak op de plek waar je hem wilt hebben en teken bijvoorbeeld met een potlood een stip, om makkelijk de plek te vinden waar je moet gaan boren.

4. Boor de gaten

Nu gaat het gebeuren. Plaats de boorbit in de boormachine en boor voorzichtig de gemarkeerde gaten op de muur. Om rommel te voorkomen is het handig om even iemand te vragen om te helpen. Deze extra kracht kan dan met een stofzuiger de stof en troep die tijdens het boren vrijkomen gelijk opzuigen.
TIP: houd de stofzuiger even op het geboorde gat, om stof en andere zaken uit het gat te verwijderen.

5. Hang de kapstokhaken op

De laatste stap is daar! Steek de pluggen in de geboorde gaten en draai vervolgens de schroeven in de pluggen. Zorg ervoor dat de schroeven stevig vastzitten en de kapstokhaken goed op hun plaats houden.

We willen jou veel succes wensen bij het ophangen van jouw nieuwe kapstokhaken! Nog op zoek naar de juiste kapstokhaken? Kijk dan gerust rond op onze website!

De waardering van www.kapstokschuur.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 38 reviews.
×